Eşcinsellik & Eşcinselliğin Türleri

Eşcinselliğin Oluşmasına Dair Teoriler
Kasım 13, 2018
Eşcinsellik Hastalık Değildir
Kasım 13, 2018

Aşağıda çeşitli türden eşcinsellik tanımları yapılmıştır. Hemen her zaman karşımıza çıkan bu eşcinsellik durumunun ne olduğunu ve nasıl tanımladığını bilmemizin bize elbette katkısı olacaktır. Çok yanlış bir seçim olarak değerlendirdiğimiz eşcinsellik yaşantısını biraz irdelersek yaygın olduğunu göreceğiz. Hiç ummadığımız insanların eşcinsel olduğunu duyduğumuzda şaşırıyoruz, eğer bu tip konularda bilgilenirsek hem bu insanlara karşı yaklaşımımız değişir, hem de onları sınıflamakta sorun yaşamayız. Gördüğünüz üzere eşcinsellik kendi içinde çeşitlilik arz ediyor. Bilimsel alanda çok yoğun çalışmalar yapılan ve hala nedeni araştırılan ve eldeki bulgularla bile yeterince açıklanamayan eşcinselliği tanımak aslında bizimde cinsel kimliğimizle ilgili birçok sorunun cevabını verecektir.

Biseksüel/Çift Cinsellik:
Gündelik dilde, hem kendi cinsiyle hem de karşı cinsle ilişkiye giren insanlar için kullanılır.

Homoseksüel/Eşcinsellik:
En genel anlamıyla, aynı cinsten kişiler arasındaki cinsel ilişki. Bu ilişki cinsel fantazilerden ve duygulardan, öpüşmeye, karşılıklı mastürbasyona, örgensel, oral veya anal temasa kadar değişkenlik gösterir.

İnterseksüel/Ara Cinsellik:
Hem erkek hem de kadının özellikle cinsel özelliklerine sahip olma durumudur.

Latent Homoseksüel/Gizli Eşcinsellik:
Açıkça dile getirilmeyen ve çoğunlukla kişinin bilinçsiz bir bastırmaya tabi tuttuğu, dolayısıyla bilinç düzeyinde algılamadığı eşcinsellik eğilimleri.

Situational Homoseksüel/Duruma Bağlı Eşcinsellik:
Kadının ya da erkeğin, karşı cinsten birisinin bulunmadığı durumlarda (hapishane, ordu, vb. yerlerde) cinsel nesne olarak kendi cinsinden birisini seçmesi.

Eşcinsellik sembolleri

Gökkuşağı Bayrağı
AIDS’e Karşı Zafer Bayrağı
Leather Bayrağı
Bear Pride Bayrağı
Pembe Üçgen
Siyah Üçgen
Şarabî Üçgen
AIDS Kurdelesi
Cinsiyet simgeleri
Lambda
Labris
Mor El
Eflatun Gergedan